Feestelijke opening speeltuin Rietland

30 september '22

Afgelopen woensdag, 28 september jl., is speeltoestel ‘het kasteel’ nabij veld 13, 14 & 15 in Rietland feestelijk geopend. Dit speeltoestel is in samenspraak met de bewoners (en niet onbelangrijk de kinderen!) van de wijk ontworpen en recent geplaatst.

(Speel)kasteel de winnaar

Begin januari 2022 heeft BPD Gebiedsontwikkeling (BPD) een enquête gehouden onder de bewoners en kopers van Rietland over een te plaatsen sport/speelplek in de wijk. BPD vindt het belangrijk dat er genoeg speelfaciliteiten in de wijk opgenomen worden omdat buitenspelen belangrijk en gezond is! Er is maar liefst 191 keer gestemd op de voorgestelde 3 ontwerpen en uiteindelijk was een heus kasteel de winnaar. 

In de zomer is het (speel)kasteel geplaatst en afgelopen woensdag (28 september jl.) was de officiële opening. Wethouder Annette Groot (gemeente Dijk en Waard) was tezamen met Bas Kalter (ontwikkelingsmanager BPD - regio Noord-West) verantwoordelijk om het speeltoestel officieel te openen. Na de opening werd er door de aanwezige bewoners en kinderen genoten van een heerlijke kop koffie óf een ambachtelijk geserveerd ijsje. 

Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG)

Gebiedsontwikkeling Broekhorn van BPD Ontwikkeling in Heerhugowaard is recent opgenomen op een (online) projectenkaart, ontwikkeld door SKG (Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling, TU Delft), met de 200 belangrijkste projecten die als voorbeeld dienen voor gebiedsontwikkeling in Nederland. In Broekhorn zijn vanaf het jaar 2014 ca. 600 woningen ontwikkeld en gebouwd, waarvan 350 in deelgebied Rietland. Meer weten? Klik dan op de link hieronder.

BPD Ontwikkeling wenst de kinderen van de wijk veel speelplezier met het nieuwe toestel!

Kaart voorbeeldprojecten SKG
  Meer nieuws
  Meer over Broekhorn