Wat mag je bouwen op een kavel?

20 oktober '20

Bij de aankoop van een bouwnummer in Rietland veld 16 word je eigenaar van je eigen bouwkavel. Je kan daar naar eigen wens een woning op (laten) bouwen. Uiteraard binnen de gestelde kaders. Maar wat zijn die kaders? En wat is er mogelijk? Daarover lees je in dit bericht meer.

Beeldkwaliteitsplan

Als je een kavel koopt en daar je eigen woning op wilt bouwen, wil je dit zoveel als mogelijk naar eigen smaak doen. Ook de gemeente heeft ‘wensen’ ten aanzien van het uiterlijk van de wijk. Zij willen graag een stukje kwaliteit behouden en ervoor zorgen dat het geen ‘ratjetoe’ wordt met felle kleuren en uiteenlopende materialen. Na uitgebreid onderzoek naar de woonwensen van potentiële kopers is het Beelkwaliteitsplan (BKP) opgesteld om er voor te zorgen dat Rietland een groen en ruimtelijke uitstraling krijgt. Zo is de afstand van de woning tot de erfgrens van de buurkavel minimaal 3 meter en is de erfafscheiding aan de kopsekant altijd een groen of houten hekwerk. Hoogwaardige kwaliteit en de nabijheid van natuur staan in Rietland centraal. 

Hoe ziet jouw droomwoning er uit?

Met jouw kavel in Rietland wordt jouw droom werkelijkheid. Realiseer een vrijstaande woning met een (thuis)werkkamer, designkeuken met ingebouwde koffiemachine, een buitenkeuken en vlonder tussen het riet. Of wordt het toch voor elk kind een eigen grote slaapkamer, een hobbyzolder, een hottub buiten in de tuin en een speelrek voor de kinderen? Droom weg bij de mogelijkheden.

image alt

Architectuur

Rietland is een wijk met optimale aansluiting bij de natuur. Daar hoort ook een passende architectuur bij. Het is mogelijk om een vrijstaande woning te realiseren met een woonoppervlakte tot maar liefst 300 m2. Bij de uitstraling horen warme natuurtinten in het metselwerk, genuanceerde donkere daken en subtiel gebruik van hout dat "leeft" en verkleurt naar mate de seizoenen verstrijken. Uiteraard van duurzaam materiaal!

Meer weten over de kavels en de bebouwingsmogelijkheden? Bekijk het aanbod.

Naar de kavels

Groene oevers

Het natuurbeeld is ook goed door te trekken in de oevers. Het groene karakter in de oevers geeft een hoogwaardig beeld. Steigers passen hier goed bij als ze ín het talud liggen. Met gebruik van duurzame materialen maak jij jouw steiger tot een echte Rietland steiger; groen en duurzaam.

Verkoopdocumenten

Tot de verkoopdocumenten behoren onder andere het Beeldkwaliteitsplan, het kavelpaspoort, de brochure kavelpaspoorten en het basishandboek voor zelfbouw om jou voldoende handvatten te geven voor het ontwerp van jouw droomwoning. In deze documenten lees je niet alleen wat de kaders zijn, maar doe je ook inspiratie op voor het gebruik van kleuren, materialen en bakstenen.