Ligging en omgeving van Broekhorn

Lekker buiten wonen met de voordelen van de stad binnen handbereik... Deze luxe biedt Broekhorn, het nieuwe woongebied tussen Heerhugowaard en Broek op Langedijk. Je woont hier in een prachtige omgeving, aan het kanaal Omval- Kolhorn. Het nieuwe woongebied van Heerhugowaard is omgeven door water, grenst aan een ecologische zone en ligt op steenworp afstand van het stadscentrum, maar ook het knusse 'Broek'.

Centraal wonen in een landelijke omgeving

De omgeving van Broekhorn is het ontdekken waard. In het centrum van Broek op Langedijk zijn nog sporen te zien van het oude verleden van het dorp, dichtbebouwd en ontsloten door vele kleine bruggetjes. Ontspannen kan in de wijk zelf, maar ook in de directe omgeving: in de polder, recreatiegebied Geestmerambacht, de duinen en het strand. Dit alles op fietsafstand. Als je meer op zoek bent naar stadse allure, kun je terecht in Heerhugowaard en Alkmaar.

Ecologische zone

Aan de rand van nieuwbouwplan Broekhorn in Heerhugowaard ligt een prachtige ecologische zone, een typisch Hollandse poldergebied waar water en groen de boventoon voeren. Het gebied kent een rijke flora en fauna. De ecozone is zowel toegankelijk voor bewoners, die erop uitkijken, als voor bezoekers van buiten de wijk. Je kunt hier heerlijk langs fietsen en wandelen. Het natuurlandschap is in alle jaargetijden mooi.