Een nieuwbouwwoning van topkwaliteit

Wonen in een MorgenWoning betekent leven in een woning van topkwaliteit. Een  onderhoudsarme woning met hoogwaardige afwerking. Het bouwen van de woningen wordt in de fabriek gedaan en hoeft op locatie alleen nog maar gemonteerd worden. Maar waar bestaat deze woning dan precies uit? Je leest het hier.

Rotsvaste fundering

De fundering van de MorgenWoningen bestaat uit een palenfundering met kant-en-klare betonbalken. Afhankelijk van de grond en de locatie wordt er gewerkt met boorpalen of kant-en-klare heipalen. Deze sterke fundering wordt zeer nauwkeurig geplaatst. Het biedt namelijk de basis om de woning op te bouwen met alle plug and play elementen. De maatvoering van de woningen wordt aan de hand van roestvrijstalen pennen geborgd.

fundering

De vloer, praktisch én comfortabel!

De vloer is 1 van de plug and play elementen van de MorgenWoningen. De vloer in de MorgenWoning wordt ook gebruikt als horizontale leidingsschacht, doordat er holle sleuven zijn gemaakt in de kern van de vloer. Om die reden kunnen de leidingen overal worden gelegd. Verder is in de vloer door de gehele woning (m.u.v. het toilet, de trapkasten en de zolder) vloerverwarming opgenomen. 

Vloer MorgenWonen

Muisstille trap

Waar de meeste trappen gemaakt worden van hout. Bestaat de trap in de MorgenWoningen van solide beton. De trap wordt net als veel andere elementen in de MorgenWoningen plug and play geplaatst. Het hebben van een betonnen trap in je woning heeft een aantal voordelen. Zo is de trap muisstil en zeer stabiel. Daarnaast wordt de trapschacht gebruikt als verticale leidingschacht.

Trap MorgenWonen
Trap MorgenWonen

Bouwmuren met uitstekende geluidsisolatie

Net als de trap bestaan ook de muren uit beton. De muren worden in de fabriek gemaakt en zijn dus bijzonder maatvast. Nog een voordeel is dat de bouwmuren ankerloos zijn. Dat houdt in dat er geen koppeling gemaakt wordt tussen 2 muren, maar de muren uit 1 geheel bestaan. Daarom is de geluidsisolatie tussen de woningen uitstekend.

Badkamer en toilet

Ook de badkamer en het toilet zijn als complete plug and play units voorbereid in de fabriek. Deze units worden kant-en-klaar geplaatst in de woningen. De installatiedelen hoeven alleen nog maar gekoppeld te worden.

Na 1 dag zijn de badkamer en het toilet al volledig klaar voor gebruik. Nieuwsgierig naar de afwerking van de badkamer? Lees het hier.

Badkamer en toilet