Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Een dorpse sfeer met veel ruimte voor groen en water.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Met het openbaar vervoer is Broekhorn prima bereikbaar. Het NS Sation van Heerhugowaard ligt op loopafstand van Broekhorn. Ook is er een goede busverbinding met Alkmaar.

Waar kan ik informatie vinden over Broekhorn?

Meer informatie over Broekhorn is te vinden op https://www.broekhorn.com

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Broekhorn

In Broekhorn zelf worden alleen woningen gerealiseerd. Heerhugowaard en Broek op Langedijk liggen op steenworp afstand en bieden veel mogelijkheden voor scholen, zowel voor basis als voortgezet onderwijs. Ook vind je hier kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Broekhorn?

Sportfaciliteiten zijn aanwezig in de directe omgeving; in Heerhugowaard en Broek op Langedijk vind je tal van sportscholen, fitnessaccomodaties en clubactiviteiten.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Aan het Coolplein in Heerhugowaard liggen diverse horecagelegenheden, een bowlingcentrum, een bioscoop en theater Cool. Dit centrum voor kunst, en cultuur is een schouwburg, centrum voor muziek-, theater en kunsteducatie, culturele ontmoetingsplaats en zalencomplex in één, waar jong en oud terecht kunnen. Voor je boodschappen kun terecht in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard of winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk, met een compleet aanbod van landelijke winkelketens als Hema, Kruidvat en Action tot lokale ondernemers als D-mode en Tons Dierenboetiek.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Broekhorn is een nieuw woongebied en ligt tussen Heerhugowaard en Broek op Langedijk. Je woont hier in een prachtige omgeving, aan het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Het woongebied is omgeven door groen en water bestaande uit een ecologische zone langs het kanaal en een natuurwal langs de N242.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Broekhorn worden in totaal circa 550 woningen gerealiseerd. De eerste 2 plandelen Havenkwartier en Parkhof zijn klaar en grotendeels bewoond. In het derde en laatste plandeel Rietland komen nog circa 350 woningen. De verkoop hiervan is in volle gang.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen in Broekhorn.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

De starterswoningen zijn gerealiseerd in Havenkwartier. In Rietland komt een gevarieerd woningaanbod waaronder ook rijwoningen. De koopsom van de rijwoningen start bij ca. € 250.000 v.o.n.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwonigen gebouwd.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in Broekhorn is gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Het hele gebied wordt nieuw aangelegd, zo ook de wegen.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Havenkwartier en Parkhof zijn 2 speeltuintjes gerealiseerd. Ook in Rietland willen we een aantal speelgelegenheden met natuurlijke speelelementen creëren. Meer informatie volgt zodra de exacte locaties bekend zijn.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen circa 350 woningen in heel Rietland. Deze worden gefaseerd in verkoop gebracht. Er komen voornamelijk vrijstaande woningen en 2 onder 1 kapwoningen. Een beperkt deel van de woningen zijn rijwoningen. Er worden ook vrije kavels aangeboden voor zelfbebouwing.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de woningen op het eerste 'veld' in Rietland is begin zomer 2016 gestart. Veld 2, 3 en 4 zijn bijna volledig verkocht. Op dit moment zijn de kavels in veld 5 en de woningen in veld 6 in verkoop.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen zijn gelegen op ruime kavels en hebben een tuin met goede afmetingen. De exacte afmetingen worden per veld bekend gemaakt.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De stijl van de woningen verschilt per veld. Zodra we met de woningen in een bepaald veld in verkoop gaan en deze zijn al eens eerder gebouwd zullen we hier melding van maken zodat je deze makkelijk kan terug vinden.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De vergunning wordt per deel afgegeven.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Het hele gebied zal naar verwachting, en afhankelijk van de marktomstandigheden in 2023 helemaal gereed zijn. De eerste woningen in veld 1 worden naar verwachting begin 2018 opgeleverd.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer rijdt via de rotonde op de Broekerweg door Parkhof naar Rietland.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woning

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door een drietal makelaars uit de omgeving te weten; LUCA Makelaardij, VLIEG Makelaars en Bakker Schoon Makelaardij.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

LUCA Makelaardij, VLIEG Makelaars en Bakker Schoon makelaardij.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De eerstvolgende velden zijn de velden 7 & 8. Deze gaan naar verwachting in september in verkoop. 

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Een bezichtiging inplannen is helaas niet mogelijk op dit moment omdat er geen opgeleverde onverkochte woningen zijn. Er is wel een informatiecentrum in Rietland. Neem contact op met een van de makelaars voor het maken van een afspraak. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt. De aannemer verschilt per 'veld'.

Wat is de volgorde van bouwen?

In totaal zijn er 18 velden die gefaseerd en in oplopende volgorde in verkoop worden gebracht. Op het kaartje zie de nummering per veld. Deze volgorde is gekozen zodat de reeds opgeleverde woningen zo min mogelijk last hebben van het bouwverkeer.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra er is voldaan aan alle opschortende voorwaarden uit de aannemingsovereenkomst wordt het project 'gegund' en ontvang je hier als koper bericht van. Kort hierna nodigt de aannemer je uit voor een kopersgesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de woningen in specifieke wijk in verkoop zijn, is er een meer - en minderwerklijst beschikbaar. De grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Vaak wordt er een stelpost opgenomen voor de keuken, maar dit varieert per woningtype. Meer informatie hierover vind je op de prijslijst van de betreffende woning.

Wie is de leverancier van de keuken?

Nog nader te bepalen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Nog nader te bepalen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Dit is in sommige gevallen (deels) in overleg met de aannemer mogelijk.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Via de website, onder het tabje woningen.

Welk energielabel heeft de woning?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De volgorde van de bouw is zo gepland dat er zo weinig mogelijk hinder wordt ondervonden door de kopers die hun huis al betrokken hebben. Enige overlast is helaas niet te voorkomen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Binnen 14 dagen na ondertekening van de aannemingsovereenkomst indien aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?